همه چیز درباره سقف تیرچه یونولیت (قیمت، وزن، ضخامت و غیره)

اجرای سقف یونولیت چگونه است و وزن و ضخامت آن چقدر باید باشد؟ در ادامه تمام موارد مورد نیاز و قیمت روز سقف تیرچه یونولیت را بررسی خواهیم کرد.

سقف تیرچه یونولیت

سقف های تیرچه یونولیت تکنولوژی جدید ساخت سقف در ساختمان های جدید می باشد. استفاده از یونولیت مزایای بسیاری دارد و از آن در ساخت یخدان یونولیتی و انواع سقف و دیوار نیر استفاده میشود. عایق بودن در برابر حرارت و برودت و سبک بودن نمونه ای این مزیت ها می باشد. به همین علت استفاده از یونولیت جایگزین استفاده از بتن شده است.

سقف تیرچه یونولیت

سقف تیرچه یونولیت یکی از متدهای جدید ساختمان سازی است که این روزها اغلب ساختمان های نوساز به همین روش ساخته می شوند. سقف های تیرچه یونولیت ترکیبی از تیرچه های تی شکل و بلوک های سیمانی سبک به همراه بلوک های یونولیتی می باشد. یونولیت از جمله مواد ساختمانی جدید است که به علت ویژگی های بینظیر خود بسیار کاربرد دارد.

در ساخت ساختمان، مواد ساختمانی مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد که تمام آن ها به جز فولاد در برابر نیروهای کششی مقاومت کمی دارند. این موضوع سبب کاهش مقاومت ساختمان در برابر تکان های شدید به خصوص در هنگام وقوع زلزله می شود.

یونولیت علاوه بر اینکه در برابر نیروهای کششی مقاومت خوبی دارد، از قیمت مناسبی نیز برخوردار است. همچنین یونولیت به علت اینکه یک ساختار سلولی دارد به عنوان یک عایق مناسب شناخته شده است. این ماده عایق حرارت است. بنابراین از هدر رفتن انرژی از سقف جلوگیری به عمل می آورد. این موضوع سبب شده که علاوه بر اینکه در ساخت ساختمان های مسکونی از این محصول استفاده شود، کاربرد بسیاری در ساخت انواع سردخانه و یخچال دارد. یونولیت عایق صدا است. بنابراین استفاده از آن در ساختمان های چند طبقه سبب می شود که از انتقال صدا از طبقه ای به طبقه دیگر جلوگیری شود. البته عمده کاربرد استفاده از این محصول به عنوان عایق صدا در ساخت سینما و سالن های کنفرانس می باشد.

البته نوعی از بتن نیز وجود دارد که در برابر نیروهای کششی از خود مقاومت نشان می دهد. اما بزرگترین عیب این محصول این است که وزن بسیار بالایی دارد ‌و سبب افزایش وزن ساختمان می شود.

اجرای سقف یونولیت

یونولیت یک ماده ساختمانی سبک است. این موضوع چند مزیت اساسی دارد. اول اینکه استفاده از مصالح سبب می شود که به سادگی بتوان آن را در سقف اجرا نمود. حمل و نقل و جابجایی آن نیز به راحتی انجام می شود.

کار گذاشتن این محصول در سقف نیاز به دانش و تخصص خاصی ندارد. بنابراین نیروی انسانی می تواند بدون داشتن تجربه خاصی آن را اجرا نمایند. حمل و نقل آن در طبقات مختلف و از کارخانه به ساختمان نیز کار سختی نیست.

بزرگترین عیب استفاده از این محصول مقاومت کم آن در برابر آتش و حرارت بالا می باشد. که این مشکل نیز با ساخت نسل جدید بلوک های یونولیتی مقاوم در برابر آتش سوزی تا حد بالایی حل شده است. روی سطوح این بلوک ها از مواد خاصی استفاده شده که می تواند از آتش گرفتن یونولیت به مدت ۲۰ دقیقه جلوگیری کند. در این مدت سیستم اطفای حریق قادر به کاهش حرارت و خاموش کردن آتش می باشد.

ضخامت سقف تیرچه یونولیت

وزن سقف تیرچه یونولیت

یونولیت جزو مواد ساختمانی با وزن کم است. این موضوع سبب شده که با کار گذاشتن آن در سقف بتوان از وزن ساختمان کاست. اگرچه به نظر این موضوع ساده به نظر می رسد، اما در محاسبات مهندسی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. زیرا سبب افزایش مقاومت ساختمان و کاهش میزان تخریب ساختمان می شود.

به علاوه این وزن سبک، راحتی اجرای آن را در پروژه های ساختمانی مختلف به دنبال دارد. تقریبا می توان گفت وزن بلوک های یونولیتی در مقابل بلوک های سیمانی ناچیز به شمار می رود. همچنین وزن سبک سبب می شود که بتوان در وزن یکسان سطح بیشتری از کار را پوشش دهد.

ضخامت سقف تیرچه یونولیت

ابعاد یونولیت مورد استفاده در سقف تیرچه یونولیت کاملا قابل تنظیم می باشد. طول و عرض این بلوک ها با توجه به ابعاد سقف قابل برش زدن می باشد. دستگاه های cnc به همین منظور تعبیه شده اند. ضخامت این بلوک های یونولیتی نیز با توجه به نوع کاربری آن توسط مهندسان و طراحان ساختمان تعیین می شود. در واقع می توان این بلوک ها را از عرض ۶ سانتی متر تا ۶۰ سانتی متر در بازار یافت. هر کدام از این ضخامت ها برای کاربری خاصی مورد استفاده قرار می گیرد.

هرچه ضخامت بلوک یونولیتی بیشتر باشد، میزان خاصیت عایق بودن آن بیشتر است. اگر بخواهید عایق صد درصدی ایجاد شود نیز می توان از ضخامت های بالای این محصول استفاده نمود.

قیمت سقف تیرچه یونولیت

اگرچه یونولیت مزایای بی شماری دارد، اما مطمئن باشید اگر اهرم فشار قیمت پایین وجود نداشت، شاید استفاده از این محصول به این شدت رایج نبود. بنابراین می توان گفت استفاده از یونولیت در کنار مزایای دیگری که دارد، سبب کاهش هزینه های ساختمان نیز شود.

یونولیت به خودی خود قیمت پایینی دارد. از طرفی هزینه های حمل و نقل و جابه جایی آن نیز بسیار کم است. میزان پرتی و خرابی آن نیز در جریان جابه جایی بسیار کم است. بنابراین خرید این محصول اتلاف هزینه کمی دارد. نیروی انسانی زیادی نیز برای جابه جایی آن و کارگذاشتن آن در سقف و ماشین آلات خاصی نیز برای اجرای آن نیاز نیست.

این کاهش هزینه های ساخت و ساز سبب شده که صاحبان املاک رغبت بسیاری به استفاده از این محصول نشان دهند.

فاصله تیرچه ها در سقف یونولیت

سقف های یونولیتی از قرار دادن بلوک های یونولیتی بین تیرچه ها ساخته می شود. در ساخت این سقف ابتدا تیرچه ها را در فاصله های ۵۰ سانتی متری روی تیرآهن ها قرار می گیرد. سپس بین این تیرچه ها بلوک های یونولیتی قرار داده می شود.

روی این بلوک ها مش های توری پوشانده می شود تا کاملا بلوک ها سر جای خود محکم شوند. سپس مواد سیمانی و بتنی بین این بلوک ها ریخته می شود تا فضای بین آن ها کاملا پر شود. این ملات ابتدا به صورت دستی صاف شده و سپس با استفاده از غلتک های مخصوص روی آن هموار می شود. این کار باعث می شود تا کاملا سقف عاری از فضای خالی شود.

فاصله تیرچه ها در سقف یونولیت

سقف یونولیت یا تیرچه بلوک

قیمت های مختلف ساختمان در معرض نیروهای مختلفی قرار دارند. یکی از نیروهائی که به قسمت سقف ساختمان وارد می شود، نیروهای کششی هستند. یونولیت در برابر این نیرو مقاومت خوبی از خود نشان می دهد. البته نوعی از بتن نیز وجود دارد که در برابر نیروی کششی مقاوم است. اما این نوع بتن سبب افزایش وزن ساختمان و آسیب پذیر بودن آن می شود. تقریبا هر ۱۲۰۰ کیلوگرم بتن را می توان با ۲.۵ کیلوگرم یونولیت جایگزین نمود.

قیمت تمام شده بلوک های یونولیتی نیز به نسبت بلوک های بتنی بسیار مقرون به صرفه است. از طرفی این بلوک ها به نسبت بلوک های بتنی میزان پرتی کمی دارند. البته میزان مقاومت این محصول به نسبت بتن در برابر حرارت کمتر است. اما یونولیت های نسوز مدتی در برابر حرارت مقاومت می کنند. این باعث میشود که سیستم اطفای حریق از بروز خسارات جبران ناپذیر جلوگیری به عمل آید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.