- استان تهران، ورامین، خیرآباد
- iranfoamsepid@gmail.com
- 09122848268
- 021-36201596
در این مقاله بررسی میکنیم که آیا یونولیت عایق صدا ، حرارت و رطوبت است و چرا از آن در ساخت انواع دیوار از پیش ساخته استفاده میشود.
یکی از ویژگی های مثبت ورقه های یونولیتی این است که عایق صدا هستند. به همین علت در ساخت و ساز از این مواد ساختمانی استفاده می شود.
یونولیت بنابر ضخامت و دانسیته خود می تواند دسی بل خاصی از صوت را جذب کند. حتی امکان جذب ۱۰۰ در صد صدا نیز با این محصول وجود دارد.
ایا یونولیت عایق صدا است
با افزایش استرس های روزانه تمام افراد انتظار دارند، زمانی که وارد منزل می شوند، یک محیط آرام و به دور از سروصداهای اطراف را تجربه کنند.
به علاوه در حال حاضر اکثر افراد در خانه های آپارتمانی زندگی می کنند که عایق صدا بودن این منازل از اهمیت بیشتری برخوردار است. زیرا در این نوع خانه سرویس بهداشتی و حمام در فضای داخلی منزل قرار دارد. همچنین در این منازل باید علاوه بر دیوارها، سقف و کف خانه نیز عایق صدا باشد تا از انتقال صدای طبقات پایین و طبقات بالا به داخل منزل و برعکس جلوگیری شود.
حتی در شرایط صحیح باید اتاق ها نیز از یکدیگر عایق صدا باشند. البته عایق صدا نمودن برخی از ساختمان ها بسیار ضروری است، برخی از این ساختمان ها عبارتند از شهربازی های سرپوشیده، بیمارستان ها، مراکز پلیس، سینماها، سالن های تئاتر، سالن های کنفرانس و غیره.
این مکان ها به دو علت نیازمند هستند که عایق صدا باشند. برخی از این مکان ها سرو صدای زیادی دارند و سبب ایجاد مزاحمت برای سایرین خواهند شد و برخی از این مکان ها نیز نیازمند آرامش و سکوت هستند؛ سر و صدای محیط اطراف این آرامش را بر هم می زند.
وسایل و ابزار بسیاری وجود دارد که می توان روی دیوارها نصب کرد تا فضای داخل را در برابر صدا عایق نمود. اما بهترین گزینه برای این کار استفاده از یونولیت می باشد.
یونولیت به علت داشتن یک ساختار سلولی تا حد زیادی جاذب صوت می باشد. به همین علت در ساختار انواع آکوستیک نیز از یونولیت استفاده می شود. در صنعت ساختمان سازی نیز استفاده از یونولیت برای ایجاد عایق در برابر سرما و گرما و صد البته صدا بسیار رایج است.
یونولیت عایق صدا
یونولیت یا همان پلی استایرن منبسط شده یک عایق صدای خوب برای انواع ساختمان می باشد. استفاده از یونولیت به عنوان عایق صدا مزایای بسیاری دارد که سبب شده افراد به دنبال استفاده از آن باشند. اولین و قطعا مهم ترین دلیل قدرت جذب مناسب این محصول است. قدرت جذب صدا در این محصول ارتباط مستقیم با چگالی آن دارد. هرچه چگالی بلوک یا ورق یونولیت بالاتر باشد، عایق صدا قوی تری خواهد بود. یونولیت در چگالی های بالا حتی تا صد در صد نیز می تواند به عنوان عایق صدا عمل نماید.
دومین ویژگی، سادگی در نصب آن می باشد. نصب این محصول دانش و مهارت خاصی نیاز ندارد و به سادگی قابل اجرا می باشد. از طرفی وزن این محصول بسیار سبک است. بنابراین نصب آن در سقف ساختمان نیز سخت نخواهد بود. این محصول ماندگاری و دوام بالایی نیز دارد. همچنین علاوه بر اینکه عایق صدا است، عایق حرارت و رطوبت نیز هست.
عایق کاری دیوار با یونولیت
برای عایق سازی دیوارها یونولیت را به صورت ورقه یا بلوک برش داده و در دیوار قرار می دهند. این کار به سادگی قابل انجام است. این محصول وزن سبکی دارد. بنابراین نصب آن در دیوار ها کار سختی نیست. نوع یونولیت و چگالی یا دانسیته آن توسط مهندس پروژه تعیین می شود. هر ساختمان بنابر نیاز آن ساختمان درصد خاصی عایق صدا می شود. برحسب همین درصد چگالی یونولیت تعیین می شود.
در واقع صوت معمولا با واحد دسی بل اندازه گیری می شود. در هنگام انجام محاسبات عایق سازی مقدار دسی بل مورد نیاز برای عایق سازی مد نظر قرار گرفته شده و بر اساس آن ضخامت و چگالی یونولیت تعیین می شود.
ورق ها یا بلوک های یونیت بین دو جدار دیوار قرار داده می شود. قرار دادن یونولیت در دیوار در مرحله سفت کاری انجام می شود. البته در صورت بروز هر گونه مشکل امکان تعویض این مصالح وجود دارد. اما بطور کلی عمر و دوام این محصول بسیار بالاست و به ندرت نیازمند تعویض خواهد شد.
علت این موضوع این است که یونولیت شرایط لازم برای رشد قارچ و باکتری را ندارد، زیرا رطوبت را در خود نگه نمی دارد و جاذب رطوبت نیست. از طرفی چون از جنس پلاستیک است، دچار فرسودگی و پوسیدگی نیز نخواهد شد. در برابر ضربه و فشار نیز مقاوم است. به همین علت یونولیت به عنوان یک مواد ساختمانی ضد زلزله نیز معرفی شده است. به علاوه نوعی از یونولیت که در ساختمان استفاده می شود، از نوع ضد حریق است، بنابراین در برابر درجه حرارت بالا مقاومت خوبی دارد.
ساخت دیوار با یونولیت
معمولا به دو صورت کلی دیوار با یونولیت ساخته می شود. اولین راه برش بلوک ها یا ورق های یونولیتی و کار گذاشتن آن ها در بین دیوار، کف و سقف ساختمان است. دومین راه استفاده از دیوارهای پیش ساخته یونولیتی می باشد.
این دیوارها از جنس یونولیت و شبکه های فلزی می باشد، این نوع دیوار در محل اتصال خود ابزارهایی برای اتصال به دیوار دیگر را دارند. استفاده از این دیوارها سرعت کار را افزایش داده و مقرون به صرفه نیز می باشد.
این دیوارها در طرح های مختلف ساخته می شوند و محدودیتی در طراحی ندارند. سبک و کم وزن هستند. به همین علت به راحتی نصب می شود. این وزن کم سبب کاهش وزن کلی ساختمان نیز می شود که یک فاکتور مثبت در هنگام وقوع زلزله محسوب می شود.
دیوارهای یونولیتی امکان تعویض قطعات را دارند و در صورت لزوم می توان مواد جدید را جایگزین نمود. به علاوه استفاده از این دیوارها حجم نخاله های ساختمانی را کاهش می دهد و سبب کاهش هزینه های ساختمان سازی می گردد. علاوه بر اینکه این مواد با طبیعت کاملا سازگار هستند.